Το Διακόφτι

The Village of Diakofti

Επισκεφτείτε τα αξιοθέατα του χωριού μας. Οργανώστε μικρούς περιπάτους και απολαύστε τις απόκρυφες ομορφιές του Διακοφτίου.

Νησίς Μακρυκύθηρα

Μακρυκύθηρα ονομάζεται η νησίδα που αγκαλιάζει τον όρμο Διακοφτίου και δημιουργεί έτσι ένα υπήνεμο όρμο. Στη νησίδα έμελε κάποτε, με πρωτοβουλία του ποιητή Πάνου Φύλλη να δημιουργηθεί ένα λογοτεχνικό κέντρο – οικισμός. Τα χρόνια πέρασαν αλλά η νησίδα δεν έχει αξιοποιηθεί, πλην της κατασκευής του νέου λιμανιού των Κυθήρων. Μπορείτε να περπατήσετε και να εξερευνήσετε τη νησίδα. Σας προτείνουμε περίπατο κατά μήκος της εσωτερικής ακτής, ή να ανεβείτε στο υψηλότερο σημείο της.

Σπήλαιο Χουστή

Το σπήλαιο Χουστή βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού του Διακοφτίου. Βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης και έχει έκταση περίπου 800 τ.μ και μέγιστο βάθος τα 15 μ. Ύστερα από έρευνες του αρχαιολόγου Άρη Τσαραβόπουλου και της ΚΣΤ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού αποκαλύφθηκαν αγγεία των ρωμαϊκών και των κλασσικών χρόνων, ενώ από την έρευνα φαίνεται ότι το σπήλαιο έχει ίχνη κατοίκησης από το 3800 π.Χ. Αξίζει μία επίσκεψη αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η είσοδος δεν είναι εύκολα ορατή και η έλευση λίγο επικίνδυνη.

Ναυάγιο

Πολύ κοντά στο Διακόφτι, μπορείτε να δείτε το ναυάγιο του πλοίου «Nordland», που βρίσκεται μισοβυθισμένο στη βραχονησίδα Πρασονήσι και είναι ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Σπηλιές Άσπρογας και Πόντες

Οι σπηλιές είναι παράκτιες και βρίσκονται ανατολικά του οικισμού. Μπορείτε να τις επισκεφτείτε με μικρή βάρκα και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά τους.